Since 1933 de oudste viszaak van Scheveningen

Onze beroemde Haring

Ambacht

De naam zegt het al… Het haringhuisje. Wij zijn bekend om onze beroemde ambachtelijke haring die door ieder met plezier gegeten wordt. 
We geven je een inkijkje in hoe wij onze haring klaarmaken.

Ons geheim..

(niet doorvertellen)

Eind mei begin juni is het startseizoen voor de vissers om de nieuwe haring te vangen en naar de wal te brengen voor de verwerking daar. Het is van belang dat de haring het goede  vetpercentage heeft en het juiste voer heeft gegeten om echt door te gaan voor een goede nieuwe haring. Aan wal worden de haringen gesorteerd en gekaakt en daarna in emmers gedaan met water en pekel. De haringen moeten minimaal 24  uur ingevroren worden onder -23 C alvorens ze naar de winkels gaan. Het bereiden van de haringen heeft een goeie ontdooi tijd nodig,  goede rijping op de juiste temperatuur en natuurlijk het ambachtelijke verse snijden waar de absolute winst zit! 

Wij “het  Haringhuisje” zijn in de loop van de jaren een begrip geworden door de juiste kwaliteit haring te bemachtigen en het vers van het mes ter plekke te snijden. Ook voor lange afstanden hebben wij de juiste verpakking en koelelementen om dit product optimaal te kunnen vervoeren,zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Het Haringhuisje komt geregeld in de media. Zo waren wij in 2013 winnaar van de beste haring van Den Haag, wat uitgebreid in de media besproken werd. Maar  ook met andere items kwam het Haringhuisje in de media. Hieronder een selectie van media items over Het Haringhuisje! 

Ons Menu

Het Haringhuisje

Since 1933 de oudste viszaak van Den Haag

Over ons

Het Haringhuisje bestaat sinds 1933 en is daarmee de oudste viszaak van Scheveningen. In 2013 wonnen wij de prijs voor beste haring in Den Haag.

Openingstijden

Elke dag geopend 

09:00 – 19:00* uur

 * vanaf 18:30 uur gaan de ovens en frituur uit en zijn er nog broodjes verkrijgbaar.

Locatie

Social Media